اگر قصد ورود به حوزه عمران و ساختمانسازی را دارید باید در مورد چسب های کاشی و سرامیک و انواع آن اطلاعات زیادی کسب کنید.
اول این که کاشیها ممکن است در نقاط مختلف ساختمان نصب شوند. در نتیجه باید میزان استحکام آنها بالا باشد و همینطور بتوان از نوع استاندارد چسب برای این کار استفاده کرد.
در این مطلب تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری،کاربرد و مزایای هرکدام را مورد بررسی قرار دادیم.
ضمن این که چسبهای کاشی برای اتصال به سطوح گزینه بهتری نسبت به شن و ماسه هستند و هزینه دردسر و مشکلات کمتری نیز برای شما به وجود میآورند. اما باید در استفاده از آنها دقت کرد.
انتخاب نوع درست، میزان مشخص و همینطور شرایط خاص استفاده، کلیدیترین و مهمترین امر در مورد این نوع چسبها است که در ادامه به طور مفصل دراینخصوص صحبت خواهیم کرد.
تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری
ابتدا بهتر است در مورد نحوه استفاده از این دو اطلاعاتی را به دست آوریم.
هر کدام از این چسب کاشی و سرامیک ها ویژگی ها و معایب و مزایای خود را دارند که به مقایسه آن ها میپردازیم.
چسبهای خمیری معمولاً با آب مخلوط شده و سپس بهصورت خمیری عرضه میشوند. کسانی که کاشی را نصب میکنند از چسب خمیری بیشتر استفاده میکنند.
چون هم دردسر زیادی برای آمادهسازی ندارد و همینطور اضافهشدن آب برای پودر چسب میتوان ترکیبات شیمیایی فعال را خیلی زود مورد استفاده قرار داد.
در مقابل چسبهای خمیری، مدلهای پودری محدودیت استفاده خاصی ندارند و میتوان بهراحتی و بدون پیچیدگی از آنها استفاده کرد. برای این کار مقدار مشخصی از آب و یا رزین را به ماده اضافه میکنید و سپس پروسه اتصال کاشی را انجام میدهید.
معمولاً چسبهای کاشی پودری تا زمانی که به آنها آب اضافه نکنید، مشکلی نخواهند داشت و قابل نگهداری هستند. مقدار مصرف چسب کاشی خمیری برای هر مترمربع حدود 4 کیلوگرم بوده و دوام و ماندگاری فوقالعاده بالایی دارند و قابلاجرا روی تمامی سطحهای افقی و عمودی هستند.
در مدل خمیری شما عموماً از حجم بیشتری استفاده میکنید و این میزان به بیش از 5 تا 7 کیلوگرم میرسد. همینطور چسبهای پودری قیمت کمتری دارند و بستهبندی آنها سادهتر است.
کاربرد چسب کاشی پودری
کاربرد چسب کاشی و پودری را بررسی میکنیم و یکی از دلایل خرید این محصول را میتوانید مطلع شوید.
- استفاده از این چسب ها برای نصب کاشی و سرامیک بر روی سطوح بتنی و رنگ شده توصیه می شود.
- در قسمت هایی از خانه که رطوبت و گرما زیاد است از چسب کاشی پودری استفاده می شود.
- برای نصب کاشی تازه روی کاشی بسیار قدیمی می توان به این صورت از چسب کاشی پودری استفاده کرد.
- در حال حاضر قوی ترین ماده ای که می توان برای چسباندن کاشی و سرامیک روی سطوح مختلف استفاده کرد، چسب پودری است.
کاربردهای چسب کاشی خمیری
معمولاً از این چسب نیز برای اتصالات کاشی و سرامیک روی سطوح گچی و سنگی استفاده میشود. ضمن این که چسباندن کاشی در آشپزخانه نیز بیشتر با مدل خمیری انجام خواهد شد و همانطور که بیان کردیم، گزینه خوبی برای استخرها، حمام و حتی سرویس بهداشتی نیست اما در مقابل بهراحتی قابلاستفاده است و نیازی به آمادهسازی ندارد.
نحوه استفاده از چسب کاشی پودری
چسبهای کاشی به شکل پودری معمولاً بر پایه سیمان ساخته شده و حتی در ترکیبات چسب کاشی پودری خود دارای مقادیر شن و ماسه هستند. معمولاً این چسبها کافی است که از دستورالعملی که روی بستهبندی درج شده است پیروی کنید.
همانطور که مشخص است این محصول ساختار پودری دارد و لازم است که ابتدا با آب مخلوط شده و سپس وقتی ساختار خمیری به خود گرفت، از آن برای چسباندن کاشی روی سطوح استفاده شود.
در مقابل وجود متریال پلیمر سبب شده است که این چسب بعدازاین که خشک میشود چسبندگی فوقالعادهای داشته و مقاومت ایده آلی را در مقابل رطوبت و آب و عوامل مزاحم از خود نشان دهد. اصلیترین بحث تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری در نحوه استفاده است.
همچنین بخوانید: نکات مهم در انتخاب چسب کاشی
نحوه استفاده از چسب کاشی خمیری
در استفاده از مدل خمیری شما باید آن را بهصورت آماده و بدون نیاز بهاضافه کردن مواد دیگر مصرف کنید. اگر لازم به استفاده از این ماده برای نصب کاشی و سرامیک در پروژههای ساختمانی باشد، اول باید سطوح ناهموار رفع و برطرف گردند.
برای این کار میتوان از پرایمرهای مخصوص و همینطور چسب بتن استفاده کرد. چسبهای خمیری همینطور برای خشکشدن نیاز به 72 ساعت زمان دارند.
چسب کاشی خمیری از نظر استحکام مقاومتی و رطوبتی نسبت به مدل پودری گزینه بهتری نیست به همین منوال معمولاً از آن در پروژههایی مانند سرویس بهداشتی و… استفاده نمیشود و بیشتر کارفرمایان ترجیح و تشخیصشان استفاده از نوع پودری است.
برعکس در صورتی که قصد استفاده از متریال چسب در آشپزخانه، پذیرایی و… را دارید میتوانید به سراغ مدل خمیری بروید که دردسر کمتری دارد و بهسرعت بیشتری قابلاجرا است.
مقایسه چسب کاشی پودری و خمیری
در بررسی انتخاب بین چسب کاشی خمیری یا پودری در مورد مزیتها صحبت کردیم. به طبع وقتی یک نمونه متریال کیفیت و مزیتهای بیشتری داشته باشد، انتخاب محبوبتری خواهد بود. معمولاً در نوع خمیری هزینه شما بر حسب میزان مصرف بالاتر خواهد بود یعنی برای هر مترمربع باید تا 7 کیلوگرم مصرف کنید. قدرت و چسبندگی در این مدل کمتر است و خاصیت ارتجاعی نیز پایین است. ماندگاری دوام نیز آنطور که بایدوشاید مناسب نبوده و در نهایت این محصول فقط روی دیوار قابلاستفاده است و از آن برای چسباندن کاشی و سرامیک به کف استفاده نمیشود.
همینطور تحمل سرما و گرما، تغییرات مداوم آبوهوایی و یا حتی یخزدن را ندارد و درصورتیکه محیط شما عاری از رطوبت نیست، نباید به سراغ این مدل بروید. بحث این است که در بررسی چسب کاشی خمیری یا پودری شما باید به حوزه و نوع استفاده خودتان دقت داشته باشید. معمولاً چسبهای خمیری نیاز به محدوده خاص دمایی برای خشکشدن دارند پس نمیتوان از آنها در شرایط اضطراری استفاده کرد. و تفاوت چسب خمیری بر همین موضوع اعمال میگردد.
مزیت های استفاده از چسب کاشی پودری
بهطورکلی بهرهگیری از چسب کاشی پودری مزیتهای کلیدی زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به تنوع در شرایط استفاده، کیفیت فوقالعاده و سرعت بالای کار، قیمت اقتصادی و سهولت مصرف اشاره کرد.
برخلاف روشهای قبلی، امکان بهرهبرداری سریع یکی از مزیتهای اصلی و کلیدی این متریال است که میتوانید بهراحتی از آن برای چسباندن کاشیهای جدید حتی روی متریالهای قدیمی با همان میزان مقاومتی که انتظارش را دارید استفاده کنید.
از طرفی مقدار مصرف این چسب در هر مترمربع 4 کیلوگرم بوده و بهراحتی میتوان از آن روی سطوح عمودی و حتی افقی و هم روی دیوار اشاره کرد.
چسب کاشی پودری در مقابل لغزش مقاوم است و قدرت چسبندگی فوقالعاده و خاصیت ارتجاعی بالایی دارد. درصورتیکه احتمال تنش، نشست و زلزله در یک ساختمان و محیط وجود داشته باشد، چسب کاشی پودری بهترین عملکرد را نشان میدهد.
همچنین بخوانید: بهترین چسب کاشی و سرامیک ایرانی
نکات مهم در مورد چسب پودری کاشی
از طرفی باید در نظر داشته باشید که حتماً به سراغ نمونه باکیفیت چسب کاشی پودری بروید. در بازار این محصول بر حسب کیلوگرم بستهبندی و در دسترس است. شورلول ایرانیان تولید کننده این محصول با بهترین کیفیت بوده و
همینطور برای سطحهای سالم و بدون ترک معمولاً مورداستفاده قرار میگیرد و دقت کنید که بهتر است قبل از اجرا، از شمشه و تراز استفاده نموده و ناهمواریها را برطرف کنید.
معمولاً اگر محیط به شکلی است که دمای آن به کمتر از 5 درجه سانتیگراد میرسد، بهتر است به دنبال روشهای قدیمی برای انجام این کار باشید، معمولاً بندکشی با استفاده از پودر بندکشی شورلول نیز یک روز پس از انجام این پروسه انجام میشود و لازم است که در صورت خشکشدن لایه اصلی رویه چسب، قبل از نصب کاشی عملیات کاردک کشی بهصورت دقیق انجام گردد.
نتیجه گیری:
مدل خمیری اگرچه نیازی به دردسر برای آمادهسازی ندارد و معمولاً گزینه سریعتر، جمعوجورتر و همینطور تروتمیزتری برای استفاده بهحساب میآید اما در مقابل حجم زیادی را برای استفاده میطلبد، مقاومت چسبندگی کمتری دارد و در شرایطی که شما میخواهید کف حمام را کاشیکاری کنید، برایتان مشکل ایجاد میکند
در مقابل چسب کاشی پودری مزیتهای زیادی دارد و تنها عیب کلیدی که در این محصول یافتیم، عدم امکان استفاده روی گچ است. ضمن این که برای استفاده از این متریال باید محیط را از چربی، آلودگیهای شیمیایی، خاک و گردوغبار و هر چیز دیگری پاک کنید.
امیدواریم با خواندن این مقاله و بررسی تفاوت های چسب کاشی پودری و خمیری به نتیجه ی درستی رسیده و انتخاب مناسبی در جهت انجام کار های ساختمانی خود داشته باشید.
بدون دیدگاه