انجام کاشی کاری به بهترین شکل ممکن مزایای متعددی دارد. این امر، مستلزم تجربه، طراحی مناسب، برنامهریزی دقیق و البته، داشتن بهترین ابزار کاشیکاری است. مراحلی مثل اندازهگیری اولیه، آمادهسازی محل، چیدن کاشیها، انتخاب ابزار مناسب و بندکشی همگی، تضمین کننده اجرایی کارآمد و باکیفیت بالا برای شما خواهند بود.
کارشناسان شورلول در ادامه به معرفی 20 ابزار و لوازم جانبی ضروری جهت کاشی کاری اشاره می کنند:
1- زانوبند: زانوبندها برای هر کاشیکار، ضروری هستند، چون هم جلوی آسیب را میگیرند و هم راحتی بیشتری را فراهم میکنند. زانوبندهای حرفهای، ضدلغزش و ضد آب هستند و استفاده از آنها نیز آسان است.
2- صندلهای کاشیکاری: این صندلها برای پروژههای کاشیکاری گسترده استفاده میشود. کف این صندلها دارای اجسام نوکتیزی است که به کف چسبناک برخورد نداشته باشید. بندهای با قابلیت تنظیم نیز از دیگر ویژگی این صندلها است.
بیشتر بخوانید:
3- اسفنج: این ابزار به شما کمک میکند تا سطوح را تمیز کرده و دوغابهای اضافی را از روی کاشیها بردارید. هر چه تراکم اسفنج بیشتر باشد، مناسبتر خواهد بود.
4- چاقو: چاقویی برنده برای باز کردن انواع بستهها به کار میآید. ترجیحاً چاقوهای با دسته ارگونومیک را برگزینید.
5- تراز: یکی از مهمترین جنبههای کاشیکاری حرفهای، ایجاد خطوط مستقیم است که با تراز میتوان به این مهم دست پیدا کرد.
6 – متر: متر برای اندازهگیری یکی از ملزومات جعبهابزار است. دقت و حرفهای بودن همیشه کنار هم هستند.
7- مداد مخصوص: این واقعیت بر هیچکس پوشیده نیست که وجود قلم برای علامتگذاری موقتی بر روی سطوحی مثل سرامیک و پرسلان بسیار کاربردی است. همچنین، مداد برای مشخص کردن خطوط برش روی کاشی نیز مؤثر است.
8- چکش لاستیکی: با چکش لاستیکی میتوانید ضربات ملایمی برای تراز کردن کاشیها به آنها بزنید، بیآنکه آسیبی برای کاشیها ایجاد شود.
9- اسپیسر/کیت ترازکننده: این کیت برای سطوح کاملاً همسطح و اتصالات دوغابی ثابت طراحی شده است که برای کاشیهای با ضخامت 3 تا 12 میلیمتر استفاده میشود. از اسپیسرها میتوان برای کسب اطمینان از حفظ فاصله یکنواخت بین کاشیها استفاده کرد.
10- ماله: مالهها برای کسب اطمینان از دستیابی به سطوح صاف با میزان چسبندگی کافی به کار میروند. ماله شیاردار باعث ایجاد شیارهایی در لایههای چسب خواهد شد تا مکش را بهبود ببخشد. به طور کلی، مالههای با شیار مربعی برای کاشیکاری کف و مالههای با شیارهای انحنادار برای کاشیکاری دیوار استفاده میشوند.
11- سطل: سطلهایی با حجم حداقل 10 لیتر برای کارهایی مثل مخلوط کردن دوغاب و چسبها و دیگر امور مربوطه به کار میروند.
12- کاتر کاشی: کاترهای دستی معمولاً برای برش کاشیهای چینی و سرامیکی به راحتی استفاده میشوند. کاشیهای سختتر که در آنها سنگهای طبیعی به کار برده شدهاند، احتمالاً برای برش آنها به اره های برقی نیاز خواهد شد.
13- میکسر: میکسر برقی به شما در تهیه سریع چسب و دوغاب با قوام مناسب کمک میکند. این وسیله دارای قدرت و سرعت بسیار بالایی است.
14- انبر کاشیشکن: با استفاده از این ابزار میتوانید برشهای جزئی را به دلخواه خودتان روی کاشیها اعمال کنید. انبر کاشیشکن حتی جهت ایجاد برش در لولهها، کلیدها و چارچوب در نیز به کار میرود.
15- اره کاشیبر برقی: این نوع اره برای ایجاد برش مستقیم و زاویهدار بر روی سرامیک، پرسلان، سنگ طبیعی و شیشه استفاده میشود. ارههای برقی از ارههای دستی بهتر هستند، چون ظرافت بیشتری دارند.
همچنین بخوانید:
16- تیغ الماس اره: این تیغهها دارای یک مرکز فولادی قوی هستند که لبه آنها مجهز به الماس است تا اطمینان حاصل شود که می توان همه چیز را از سنگ و بتن گرفته تا کاشیهای چینی و سرامیک، به راحتی برش داد.
17- دوغاب تراش: مناسب برای از بین بردن بندکشی های سفتشده.
18- مته یا دریل به همراه سایر متعلقات
19- ابزارپخش کننده مواد بند کشی: با استفاده از این ابزار می توان مواد بندکشی را به صورت یکسان در شکاف میان کاشی ها پخش نمود.
20- قاپک مکنده: از قاپک های مکنده تکی و یا دوتایی می توان به عنوان دستگیره در هنگام حمل سرامیک ها و اسلب های بزرگ در محل اجرا و نیز برای وارد آوردن فشار برروی سطح کاشی های نصب شده جهت برطرف نمودن حباب هوای زیرکار و بالا بردن چسبندگی کاشی ها به سطح زیر کار استفاده نمود.