چسب کاشی پودری یکی از پرکاربردترین و مهمترین مواد موجود در عرصه ساختمانسازی است که پیمانکاران ساختمانی از آن برای نصب کاشیها در بخشهای مختلف ساختمان استفاده میکنند. مزیتهای منحصر به خود را برای استفاده دارد و در واقع کیفیت اتصال دو متریال به هم و همینطور کاشی به زمین با استفاده از این مواد فوقالعاده بالا است. البته این نوع چسب از مدلهای رایج موجود در بازار است که حتی برای اتصال سنگها و پلیمرها نیز استفاده میشود.
این متریال بر پایه سیمان تقویت شده با پلیمر طراحی میگردد و در ادامه ضمن بررسی مفاد استفاده از آن در خصوص ویژگیهایی که در این ماده وجود دارد نیز نکاتی را خاطرنشان میشویم.
مهمترین کاربردهای چسب کاشی پودری
از این چسب برای نصب کاشی روی سطح بتنی، رنگ شده و نقاط مرطوب استفاده میگردد. در واقع اگر میخواهید چسب شما پس از خشکشدن استحکام فوقالعاده بالایی داشته باشد و در مقابل گرما و حرارت از خود مقاومت نشان دهد، این گزینه یکی از بهترین نمونههای موجود در بازار است. درصورتیکه به دنبال یک مدل مقایسهای در برابر تمامی نمونههای موجود در بازار از نظر مقاومت و استحکام هستید، چسب کاشی پودری برترین و مقاومترین مدل است. از آنجایی که در این روش اتصال چسبندگی خیلی سریع رخ نمیدهد حتی میتوان چند دقیقه پس از نصب با چسب کاشی پودری کاشی را جابهجا و یا در نقطه دیگری فیکس و یا حتی در صورت پشیمان شدن از سطح جدا کرد.
معمولاً برای پروژههایی که کارفرما قصد دارد کاشی جدید را روی قدیمی نصب کند، این مدل بهترین چسب است. در صورتی که سطح مقصد یکدست نیست و دارای ناهمواری است، باید با استفاده از چسب پرایمر و بتن آن را آماده کرد و سپس تمامی بخشهای کاشی را به این ماده آغشته نموده و بهجای این که میزان چسب را بالاتر ببرید سعی کنید با فشرده کردن، آن را در محل موردنظر خود جایگذاری کنید.
نحوه استفاده از چسب کاشی پودری
درصورتیکه قصد نصب چسب کاشی پودری را دارید، در درجه اول باید محیط و سطح را از هرگونه آلودگی، چربی، روغن، گردوغبار، آب و … عاری و تمیز کنید. سپس اگر سطح ناهموار است این مشکل را از بین برده و در مرحله بعد با استفاده از چیزی مانند کاردک چسب کاشی را روی محل موردنظر بریزید و آن را بهصورت یکنواخت در سطح پخش کنید. در مرحله بعد کاشیهایی که شما با چسب کاشی پودری نصب میکنید باید مدت 72 ساعت بدون برخورد و استفاده باقی بمانند تا خود را بگیرند.
همچنین مصرف بیش از حد معمول چسب کاشی پودری به این معنا نیست که استحکام کاشیها بالاتر میرود بلکه صرفاً چسب بیهوده مصرف میکنید و در برخی مواقع ممکن است، برعکس استحکام کاشیهای شما کمتر شود.
مزیت های استفاده
بهطورکلی بهرهگیری از چسب کاشی پودری مزیتهای کلیدی زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به تنوع در شرایط استفاده، کیفیت فوقالعاده و سرعت بالای کار، قیمت اقتصادی و سهولت مصرف اشاره کرد. برخلاف روشهای قبلی، امکان بهرهبرداری سریع یکی از مزیتهای اصلی و کلیدی این متریال است که میتوانید بهراحتی از آن برای چسباندن کاشیهای جدید حتی روی متریالهای قدیمی با همان میزان مقاومتی که انتظارش را دارید استفاده کنید.
از طرفی مقدار مصرف این چسب در هر مترمربع 4 کیلوگرم بوده و بهراحتی میتوان از آن روی سطوح عمودی و حتی افقی و هم روی دیوار اشاره کرد. چسب کاشی پودری در مقابل لغزش مقاوم است و قدرت چسبندگی فوقالعاده و خاصیت ارتجاعی بالایی دارد. درصورتیکه احتمال تنش، نشست و زلزله در یک ساختمان و محیط وجود داشته باشد، چسب کاشی پودری بهترین عملکرد را نشان میدهد.
نکات مهم در مورد چسب پودری کاشی
از طرفی باید در نظر داشته باشید که حتماً به سراغ نمونه باکیفیت چسب کاشی پودری بروید. در بازار این محصول بر حسب کیلوگرم بستهبندی و در دسترس است. همینطور برای سطحهای سالم و بدون ترک معمولاً مورداستفاده قرار میگیرد و دقت کنید که بهتر است قبل از اجرا، از شمشه و تراز استفاده نموده و ناهمواریها را برطرف کنید؛ از طرفی اگر قرار است روی بدنه با ارتفاع نسبتاً زیاد کاشیکاری را انجام دهید، نصب کاشی را بافاصله معین و مناسب پیش برده و به این نکته توجه کنید که باید بخشهای زیرین خشک شود تا تحمل وزن کاشیهای سنگین جدید نیز وجود داشته باشد.
میتوانید با کمک ماله دندانهدار، مقدار و ضخامت چسب را کنترل نموده و با حداکثر زمان اجرای 20 دقیقه، عملیات کاشیکاری خود را با این چسب مخصوص انجام دهید. معمولاً اگر محیط به شکلی است که دمای آن به کمتر از 5 درجه سانتیگراد میرسد، بهتر است به دنبال روشهای قدیمی برای انجام این کار باشید، معمولاً بندکشی نیز یک روز پس از انجام این پروسه انجام میشود و لازم است که در صورت خشکشدن لایه اصلی رویه چسب، قبل از نصب کاشی عملیات کاردک کشی بهصورت دقیق انجام گردد.
بهطورکلی چسبهای کاشی خمیری برای چسباندن کاشیها در آشپزخانه بیشتر استفاده میشوند و میتوان از آن برای سطوح سنگی و همینطور گچی نیز استفاده کرد. در مقابل چسب کاشی پودری برای سرامیک، سطوح بتنی و رنگ شده بهترین گزینه است. برای بخشهایی که رطوبت و حرارت زیاد بوده و احتمال آسیبدیدن متریال چسبنده وجود دارد چسب کاشی پودری میتواند گزینه بهمراتب بهتری باشد. از یکروی دیگر برای چسب کاشی جدید روی قدیمی مدل پودری مناسبتر است و در حال حاضر یکی از قدرتمندترین، محکمترین و بهترین متریالهای موجود در بازار برای این کار میباشد.
البته در مورد مقوله قیمت نیز باید این نکته را خاطرنشان شویم که مدل خمیری معمولاً نسبت به چسب پودری قیمت بالاتری دارد. در نتیجه برای مشتریان بهصرفه نیست در بیشتر پروژهها بخواهند از چسب خمیری استفاده کنند. میزان استفاده از چسب خمیری نیز در یک مترمربع بیشتر است. برای این متراژ شما نیاز به بیش از 5 تا 7 کیلوگرم چسب خمیری نیاز دارید. درصورتیکه برای چسبهای پودری میزان 3 الی 5 کیلوگرم کافی است. چسب خمیری بر پایه رزین اکریلیکی و مواد معدنی تولید شده و برخلاف مدل پودری که لازم است آن را با آب مخلوط کنید، این محصول از اول آماده استفاده و بهرهبرداری است.