استفاده صحیح از پودر بندکشی برای بسیاری از کاشیکارها هنوز یک معضل جدی به شمار میرود. پودر بندکشی فقط طی یک مرحله قابل استفاده است و به همین علت، باید آن را به طرز صحیحی مورد استفاده قرار داد. خصوصاً اگر از الگوی شورون در کاشیکاری بهره میگیرید، باید توجه داشته باشید که کارتان با پودر بندکشی به اتمام میرسد. شاید این تفکر به ذهنتان خطور کند که حتماً باید از متریال لوکس استفاده کرد، اما پودر بندکشی نقش مهمی در ظاهر نهایی پروژه کاشیکارتان دارد.
از این رو، کسب آمادگی کافی در این زمینه حائز اهمیت بهسزایی است.
1- پودر بندکشیتان را انتخاب کنید: سه نوع پودر بندکشی وجود دارد؛ 1- سیمانی، 2- اپوکسی و 3- اورتان.
پودر بندکشی سیمانی: شایعترین نوع دوغاب به شمار میرود که میتوان از آن برای پر کردن فواصل میان کاشیها، موزائیک و سنگ بهره گرفت.
پودر بندکشی اپوکسی: این نوع پودرها گران قیمت هستند و مخلوطی از مواد جامد و افزودنیهای رنگی در خود جای دادهاند.
پودر بندکشی اورتان: این نوع پودر از کیفیت بالایی برخوردار است. به خاطر داشته باشید که اورتان باید به مدت هفت روز خشک شود و سپس مورد استفاده قرار گیرد (این نکته را جهت استفاده از پودر بندکشی اورتان در دستشویی و حمام مد نظر داشته باشید).
بیشتر بخوانید:
از طرفی، به رنگ پودر بندکشی هم اهمیت دهید. ابتدا تصمیم بگیرید که آیا میخواهید رنگ خطوط پودر بندکشی با رنگ کاشیها مطابقت داشته باشند یا خیر. پودرهای با رنگ روشن معمولاً در دستشویی و آشپزخانهها کاربرد دارند.
2- ابزار و منابع برای بهکاربردن پودر بندکشی را فراهم سازید:
- 3 تا 4 سطل
- ماله
- اسفنج
- پارچه تمیز
- اسفنج گروت
- دستکش
- نوار نقاشی آبی
- وسیلهای که بتوان پودر بندکشی را در آن ترکیب کرد
برای تهیه این محصولات میتوانید با نمایندگی شرکت شورول در ایران ارتباط برقرار کنید.
چرا از کاردک استفاده نمیکنیم؟ چون ممکن است به کاشی خراش وارد کند.
3- پودر بندکشی را مخلوط کنید: نکته مهم این است که آب زیادی مصرف نکنید. هرچه آب کمتری مصرف کنید، قوام و استحکام پودر بندکشی بیشتر خواهد بود.
4- در ابتدا، یک نسخه آزمایشی در مقیاس کوچک تهیه کنید تا نتیجه کار دیده شود. به عنوان مثال، میتوانید از تختهای به ابعاد 10 در 10 متر که کاشی روی آن قرار گرفته است، استفاده کنید.
5- از قسمتهای کوچک برای ریختن ملات بندکشی استفاده کنید: در این مرحله از ماله بهره بگیرید و ملات بندکشی را با زاویه 45 درجه در درزهای بین کاشیها قرار دهید.همچنین، میتوانید از ماله جهت زدودن ملاتهای بندکشی اضافی بهره بگیرید. به جای آنکه دیوار یا کف کاشیکاریشده را به یکباره از ملات بندکشی پر کنید، به صورت جزئی اقدام به پر کردن آنها کنید.
6- کاشیها را به طور کامل تمیز کنید: وقتی ملات بندکشی برای چند دقیقه جا افتاد، سطح کاشی را با اسفنج مخصوص تمیز کنید. در مرحله بعدی، مجدداً تمیز کاری را با یک هوله یا اسفنج مربوط انجام دهید. البته، سطح پارچه مدنظر نباید خیلی مرطوب شود. حواستان باشد که درزهای پرشده از ملات بندکشی را بیش از حد با آب نشویید. قبل از شروع تمیز کردن، اطمینان حاصل کنید که ملات بندکشی سفت شده است. اسفنجها و سطلهای آب را اغلب تمیز کنید، چون آب کثیف هرگز جایی را تمیز نمیکند.