ضد آب کردن نمای ساختمان

چگونه نمای ساختمان را ضد آب کنیم؟

ضد آب کردن نمای ساختمان یکی از اقدامات مفیدی است که در جهت استحکام و زیباسازی بنا صورت می گیرد. با ضد آب یا واترپروف کردن نما مصرف انرژی کاهش یافته و طول عمر ساختمان افزایش می یابد. این اقدام با مواد گوناگونی صورت می گیرد که هر کدام ویژگی های متفاوتی دارند.

ضد آب کردن نمای ساختمان

ضد آب کردن نمای ساختمان با رنگ نمای ساختمان کیفیت مصالح مورد استفاده در نما را افزایش می دهد. با این اقدام رطوبت ناشی از باران و برف کنترل شده و از ایجاد قارچ و کپک روی سطح مصالح جلوگیری می شود. رنگ پریدگی و شل شدگی مصالح نما در بسیاری از موارد مربوط به نفوذ آب درون درزهای موجود در مواد ساختمانی است.

ضد آب کردن نمای ساختمان

هنگامی که نمای ساختمان با استفاده از مواد مناسب عایق بندی شود؛ آب و رطوبت به درون درزها و ترک ها نفوذ نمی یابد و آسیب های محیطی کم می شود.

شل شدن مکان استقرار مصالح ساختمانی علاوه بر ایجاد ظاهر نامطلوب، احتمال صدمات جانی به دلیل سقوط را نیز افزایش می دهد. به این ترتیب سطح ایمنی کار نیز با استفاده از ضد آب کردن نمای ساختمان بالا می رود.

عایق کردن نمای ساختمان از پوسیدگی و نم دادن دیوارها نیز جلوگیری به عمل می آورد. نم دادن نمای ساختمان و طبله کردن آن، ظاهر سازه را نازیبا کرده و کیفیت و طول عمر آن را کم می کند.

در اغلب موارد واترپروف کردن نمای ساختمان قبل از بهره برداری بنا و استقرار ساکنین صورت می گیرد. با این روش به طور چشمگیری دوام و ماندگاری نما افزایش می یابد.

ضد آب سازی پس از بهره برداری و استفاده از ساختمان نیز امکان پذیر بوده ولی اثربخشی آن کمتر از مورد مشابه قبل از بهره برداری است. برای کسب نتیجه بهتر باید عملیات نماشویی قبل از واترپروف کردن نمای بافت های قدیمی صورت گیرد. به این ترتیب کیفیت کار دوچندان می شود.

همچنین بخوانید : رنگ نمای ساختمان

روش های واترپروف کردن نمای ساختمان ها

عایق کردن نمای ساختمان با استفاده از مواد و تجهیزات گوناگونی صورت می گیرد که در ادامه به برخی از آنها می پردازیم.

1-عایق کردن نما با استفاده از چسب های ضد آب

چسب های ضد آب یکی از تجهیزات رایج و پرکاربرد در جهت عایق کردن نمای ساختمان است. این نوع چسب ها روی سطوح مختلف بنا قرار می گیرند و از نفوذ رطوبت و نشستن آلاینده ها جلوگیری می کنند.

با کمک عایق بندی نمای ساختمان می توان از شوره زدن و ایجاد خزه و جلبک ممانعت به عمل آورد. چسب های گوناگونی برای مصالح مختلف مورد استفاده قرار می گیرد که به برخی از آنها می پردازیم.

معرفی برخی از چسب های ضد آب مصالح ساختمانی

در این بخش به برخی از چسب های آب بندی مصالح ساختمانی می پردازیم.

1-چسب های پلی اورتان
جهت عایق نمای کامپوزیت از چسب های پلی اورتان استفاده می شود. این محصولات نوعی پلیمر هستند. آب بندی این چسب ها با نفوذ به درون ترک ها و درزها انجام می گیرد. به این ترتیب رطوبت و سایر آلاینده ها به نقاط متخلخل سطوح وارد نمی شوند.  

روش های واترپروف کردن نمای ساختمان ها

2-چسب های آکواریوم
چسب های آکواریوم برای ضد آب کردن انواع نماهای شیشه ای مناسب هستند. این چسب ها با قرار گرفتن روی سطوح شیشه ای از نفوذ رطوبت و آلاینده های محیطی ممانعت به عمل می آورند.

3-چسب های اکریلیک
نوعی دیگر از چسب های ضد آب که جهت عایق سطوح گچی مورد استفاده قرار می گیرند؛ چسب های اکریلیک نام دارند. این نوع چسب ها نیز با نفوذ در قسمت های متخلخل سطوح از سرایت نم و رطوبت به این بخش ها جلوگیری می کنند. آب بندی سطوح شیشه ای، چوبی و فلزی نیز با استفاده از چسب های اکریلیک امکان پذیر است.   

2-عایق بندی نمای ساختمان با استفاده از پوشش نانو

یکی دیگر از روش های ضد آب کردن نمای ساختمان و مدرن ترین آنها استفاده از پوشش نانو است. با استفاده از پوشش نانو لایه محافظتی نازک و نامرئی روی نما کشیده می شود. این لایه پیشرفته و مدرن به کلیه درزها و سوراخ ها نفوذ می کند و موجب عدم سرایت رطوبت و آلاینده های محیطی به آنها می شود.

جهت استفاده از رنگ نمای ساختمان نانو باید مقدار مساوی مواد نانو و ترکیب سیمان و آب را مخلوط کرده و دوغابی با غلظت مناسب تهیه کنید. (لازم به ذکر است که در برخی موارد از پودر سنگ نیز جهت تهیه دوغاب نانو استفاده می شود.)

دوغاب نانو را با کمک فرچه روی نمای ساختمان قرار می دهند. اجرای رنگ نمای ساختمان نانو و ضد آب کردن آن توسط فرچه باید در دفعات مختلف صورت گیرد تا اثر بخشی مناسبی داشته باشد.

جهت کسب نتیجه مطلوب از عایق بندی نانو در ابتدا باید دوغاب را روی سطح قرار داده تا کلیه درزها و ترک ها پر شوند. تکرار این امر موجب یکدست شدن سطح شده و کیفیت عایق بندی را افزایش می دهد. (اجرای دفعات متعدد نانو به معنای ایجاد یک لایه روی لایه دیگر نیست و صرفا باید همواری و یکدستی در سطح به وجود آید.)

عایق بندی نمای ساختمان با استفاده از پوشش نانو

مزایای استفاده از رنگ نمای ساختمان نانو (ضد آب)

ضد آب کردن نمای ساختمان با استفاده از نانو مزیت های متعددی دارد که به برخی از آنها می پردازیم.

  • یکی از مهمترین مزیت های رنگ نمای ساختمان نانو، محافظت بنا از عوامل مخرب آب و هوایی است. پدیده هایی مانند باران، برف و تگرگ به مرور موجب از بین رفتن نمای ساختمان می شوند. با کمک رنگ نمای ساختمان نانو می توان سطح مورد نظر را تا حد زیادی از آسیب های محیطی در امان داشت.
  • استفاده از رنگ نمای نانو ساختمان موجب رفع عیوب ظاهری بنا می شود. عیوب ظاهری نمای ساختمان نظیر: کپک، شوره، خراش و پوسیدگی با کمک رنگ آمیزی برطرف شده و ظاهر جذابی برای بنا فراهم می شود.
  • با رنگ آمیزی نانو ساختمان و با هزینه نسبتا اندکی می توان ارزش بنا را افزایش داد. این روش نوین یک راهکار مقرون به صرفه و سریع در جهت بالا بردن قیمت ساختمان محسوب می شود.
  • کنده کاری ها و تزئینات نمای ساختمان با رنگ آمیزی کردن نانو از دوام بالایی برخوردار می شوند.
  • با استفاده از رنگ آمیزی نانو از پوسته پوسته شدن و ایجاد لکه ها روی نمای ساختمان جلوگیری می شود. رنگ قدیمی ساختمان در اثر گذشت زمان ظاهر نامناسبی به بنا می دهد که با این روش کم هزینه و مقرون به صرفه عیب برطرف می شود. (قبل از رنگ آمیزی جدید باید عملیات جداسازی پوسته های رنگ قدیمی از نما صورت گیرد.)
  • تغییر و تنوع در ظاهر بنا نیز یکی دیگر از مزیت های ضد آب کردن نمای ساختمان با استفاده از رنگ نانو است.

3-لاستیک درزگیر

یکی دیگر از روش های ضد آب کردن نمای ساختمان با استفاده از درزگیری صورت می گیرد. درزهای مختلفی مانند: درزهای پنجره و اتصالات نماهای شیشه ای با کمک لاستیک های درزگیر آب بندی می شوند. لاستیک های درزگیر در انواع مختلفی تولید و عرضه می شوند که در این میان می توان به عایق های EPDM و TPE اشاره کرد.

4-عایق بندی توسط رزین های آبگریز و ضد آب

یکی دیگر از محصولات رایج برای ضد آب کردن نمای ساختمان ها رزین ها هستند. رزین های ضد آب با قرار گرفتن روی سطوح، عایق مناسبی ایجاد می کنند. رزین در واقع مایع چسبناک و شفافی است که پس از قرار گرفتن در معرض هوا خشک شده و ظاهر براق و درخشنده ای را برای سطح مورد نظر وجود می آورد. یکی از مشهورترین و پرکاربردترین رزین های عایق بندی، رزین اپوکسی است که در آب بندی نمای بسیاری از ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

رزین های آبگریز با کمک خاصیت براق کنندگی از تابش امواج خورشید نیز جلوگیری می کنند و این امر موجب عدم رنگ پریدگی و تغییر نمای ساختمان می شود. لازم به ذکر است که قبل از ضد آب کردن نمای ساختمان توسط رزین باید عملیات نماشویی صورت گیرد. فرآیند نماشویی کلیه آلودگی ها را از بین برده و سطح را آماده عایق بندی می کند.

عایق بندی توسط رزین های آبگریز و ضد آب

یکی دیگر از نکاتی که باید در آب بندی با رزین مورد توجه قرار گیرد؛ خشک بودن سطح قبل از عایق بندی است. در هنگام آب بندی رطوبت موجود در سطح با رزین ترکیب شده و تولید سفیدک می کند. به همین جهت عملیات نماشویی اغلب یک روز قبل از آب بندی انجام می شود.

طریقه اجرای عایق بندی با رزین یکی دیگر از مواردی است که باید به آن توجه شود. اجرای این ماده با غلتک امری نادرست و بی اثر است؛ چرا که رزین توسط غلتک به درزها نفوذ نمی کند. باید جهت اثر گذاری مناسب رزین را با قلم مو روی سطح مورد نظر قرار دهید.

خرید محصولات باکیفیت از سایت شورلول ایران

چنانچه شما هم برای اجرای پروژه های ساختمانی مانند ضد آب کردن نمای ساختمان به دنبال محصولات باکیفیت هستید؛ خرید تولیدات شرکت شورلول ایران را پیشنهاد می کنیم. این شرکت ایرانی با همکاری شورلول استرالیا توانسته است فرآورده هایی با ویژگی های مناسب تولید کند.

چسب کاشی، پودر بند کشی و چسب بتن برخی از این فرآورده های باکیفیت است که بر پایه دانش فنی و ارتباطات بین المللی و همچنین بهره مندی از آزمایشگاه مجهز تولید می شوند. شرکت شورلول ایران تا به امروز موفقیت های چشمگیری داشته به طوری که در سال 2017 میلادی شرکت تراکو سوئدی نیز به عنوان سهام دار عمده این شرکت درآمده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =

خانهفروشگاهحساب کاربریسبد خرید