انواع مواد درزگیر نما ساختمان و روش های اجرای آن

انواع مواد درزگیر نما ساختمان و روش های اجرای آن

از آنجا که ظاهر نمای ساختمان نقش مهمی در جلب زیبایی آن ایفا می‌کند، اهمیت حفاظت از آن در برابر تغییرات جوی مانند دما، بارش برف و باران، وزش باد، و آلودگی صوتی نیز بسیار حائز اهمیت است. عدم مقاومت کافی در برابر این عوامل محیطی می‌تواند منجر به مشکلات و خرابی‌های فراوانی شود. یکی از راهکارهای موثر برای افزایش عمر مفید نمای ساختمان و سازه‌های آن، استفاده از روش‌های درزگیر نما ساختمان می‌باشد. از گذشته تا کنون، روش‌های متعددی برای درزگیری نما ساختمان ارائه شده‌اند، و با پیشرفت تکنولوژی، روش‌های نوین‌تر نیز به کار گرفته می‌شوند. در این مقاله، به معرفی برخی از کاربردی‌ترین روش‌های درزگیری نما ساختمان می‌پردازیم :

منظور از آب بندی یا درزگیری نما ساختمان چیست؟

درزگیری نما ساختمان به اقداماتی گفته می شود که به منظور حذف درز ها و فواصل بین مصالحی که در نمای ساختمان به کار رفته اند، انجام می گیرد. در چنین اقدامی، به کمک ماده درزگیر نما ساختمان راه نفوذ آب، رطوبت و گرد و غبار به این منافذ بسته خواهد شد. یک نما ممکن است سنگی، شیشه ای، سرامیکی یا کامپوزیتی باشد. برای کلیه این مصالح،  درزگیری نما ساختمان قابل اجرا خواهد بود.

نمای ساختمان، به عنوان ویترین آن خونمایی می کند. تمیزی این بخش از سازه، نقش مهمی در جلوه بخشی کل ساختمان خواهد داشت. از ماده درزگیر نما ساختمان، با هدف افزایش مقاومت مصالح به کار رفته در نما در برابر سرما، گرما، باران و رطوبت و حفظ زیبایی اولیه بنا استفاده می شود. این ماده معمولا به شکل خمیر، سیمان، بتونه یا انواع چسب می باشند.

۴ روش موثر در درزگیری نما ساختمان

مواد درزگیر نما ساختمان، انواع مختلفی دارند. همین امر سبب شده است که، آب بندی نما ساختمان امروزه، به شیوه های متنوعی انجام شود. در ادامه، به معرفی چهار روش متداول و موثر در درزگیری نما ساختمان خواهیم پرداخت. پس درصورتی که به این موضوع علاقه مند هستید با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

۴ روش موثر در درزگیری نما ساختمان

آب بندی نما ساختمان با استفاده از پوشش نانو نما پایه حلال

در سال های اخیر، مواد نانو در صنعت ساختمان سازی، نقش پررنگی پیدا کرده اند. از این مواد در آب بندی نما ساختمان، تحت عنوان پوشش نانو نما پایه حلال مورد استفاده قرار می گیرند. مواد پوشش دهنده نانو، با به حداقل رساندن چسبندگی سطحی، مانع از نفوذ آب، رطوبت و گرد و غبار به درون مصالح خواهند شد. همین امر کاربرد پوشش نانو نما پایه حلال را در ایجاد لایه محافظ برای نماهای چوبی، سنگی و آجری به شدت افزایش داده است.

از جمله مزایای استفاده از پوشش نانو نما پایه حلال در آب بندی نما ساختمان می توان به، جلوگیری از خوردگی سطح، پیشگیری از ایجاد کپک و شوره بر روی سطوح، افزایش دوام و طول عمر سازه، انجام پروژه با قیمت مقرون به صرفه، اجرای آسان و حفظ رنگ نما اشاره کرد.

جهت خرید و استعلام قیمت رنگ نمای ساختمان کلیک نمایید.

استفاده از چسب ضد آب سازی نمای ساختمان

چسب ها از قدیم الایام، نقش مهم و موثری در درزگیری نما ساختمان داشته اند. چسب هایی که در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاوم هستند، با پر کردن درز ها، از رشد کپک و جلبک در این بخش ها جلوگیری کرده و مانع از نفوذ گرد و غبار و دیگر آلاینده ها در این سطوح خواهند شد. چسب های پلی اورتان در درزگیری نماهای کامپوزیتی و چسب آکواریوم در آب بندی نماهای شیشه ای کارایی دارند.

استفاده از رزین های ضد آب کننده

رزین های ضد آب کننده، از دیگر مواد درزگیر نما ساختمان هستند. مایع رزین پس از پر کردن منافذ و درز ها، در معرض هوا خشک شده و براق و شفاف می شود. رزین یک ماده چسبنده و آبگریز است که به دلیل داشتن سطح سخت و مقاوم، با قرار گیری بر روی سطوح، مانع از نفوذ رطوبت، گرد  و غبار و آلودگی در آنها خواهد شد. امروزه، رزین های اپوکسی به عنوان یک ماده درزگیر نما در ساختمان های آجری و سیمانی مورد استفاده قرار می گیرند.

استفاده از لاستیک های درزگیر نما

لاستیک های درزگیر نما، از دیگر گزینه هایی است که می توان از آن به عنوان درزگیر نما ساختمان استفاده کرد. این روش برای آب بندی اطراف درب ها و پنجره ها مناسب می باشد. این لاستیک های درزگیر نما ساختمان، در برابر حرارت و نفوذ رطوبت بسیار مقاوم هستند.

مزایای درزگیری نما ساختمان

با توجه به مطالبی که در اختیار شما قرار داده شد، حتما به اهمیت آب بندی و درزگیری نما ساختمان پی برده اید.  این مزایا در موارد زیر خلاصه خواهند شد:

بررسی برخی از مزایای درزگیری نما ساختمان

استقامت سنگ یا سرامیک اجرا شده در نما به کمک مواد درزگیر نما ساختمان

آب بندی نما ساختمان از سقوط، ترک یا شل شدن مصالح در نماهای سنگی یا سرامیکی جلوگیری خواهد کرد. رطوبت، با نفوذ خود در منافذ ایجاد شده در اطراف سنگ یا سرامیک نما، پشت مصالح را خالی کرده و باعث لق یا شل شدن آنها خواهد شد. ساکنین ساختمان، معمولا متوجه این مسئله نمی شوند. بنابراین به مرور زمان این مصالح شل شده و از جای خود جدا می شوند. عدم استفاده از مواد درزگیر نما ساختمان نه تنها خسارات مالی زیادی را به ساختمان وارد می سازد که در بسیاری موارد، برای افراد نیز خطر آفرین شده و خسارات جانی نیز به همراه خواهند داشت.

مصرف بهینه انرژی

یکی از راه های صرفه جویی در مصرف انرژی، جلوگیری از ورود هوای گرم در تابستان و هوای سرد در زمستان به داخل ساختمان می باشد. به همین منظور، استانداردهای مختلفی در ساخت بنا تعریف شده که سازنده ملزم به رعایت همه آنها می باشد. یکی از ساده ترین و در عین حال کم هزینه ترین روش هایی که به مصرف بهینه انرژی در ساختمان ها کمک خواهد کرد، استفاده از مواد درزگیر نما ساختمان می باشد. این مواد با بستن کلیه منافذ، راه هدر رفتن انرژی را مسدود خواهند کرد.

زیبایی نما و جلوگیری از سبز شدن، آلوده شدن و کپک زدن و شوره زدن نما با آب بندی نما ساختمان

مشکل جلبکی شدن و کپک زدن نما در مناطق مرطوب و شوره دار شدن آن همواره افراد زیادی را درگیر کرده است. ساختمان هایی که نزدیک به بزرگراه ها و کارخانجات قرار گرفته اند همواره آلوده و کثیف هستند. با آب بندی به موقع و اصولی نمای ساختمان، این قبیل مشکلات به سادگی قابل حل می باشند. با استفاده از مواد درزگیر نما ساختمان هم به حفظ زیبایی ظاهر بنای خود کمک کرده اید و هم در جهت افزایش مقاومت و عمر مفید آن قدم موثری برداشته اید.

درزگیری نما ساختمان، یک اقدام پیشگیرانه و ایمن برای نمای سازه ها می باشد که در حفظ زیبایی و افزایش مقاومت مصالح نقش موثری ایفا می کند. با انتخاب درست روش اجرایی و استفاده از مواد درزگیر نما ساختمان مناسب، به نتیجه مطلوبی دست پیدا خواهید کرد.

چه زمانی نمای ساختمان نیاز به درزگیری یا آب‌بندی دارد؟

آب بندی نما ساختمان، در محیط های مرطوب، آلوده و پر گرد و غبار، امری ضروری و لازم به نظر می رسد. در این گونه محیط ها، با گذشت زمان، اجزای سازه مقاومت اولیه خود را از دست داده، نما، بدنه یا اسکلت ساخت دچار تخریب شده و خسارات مالی زیادی را به همراه خواهد داشت. لذا، درزگیر نما ساختمان به شیوه اصولی، علاوه بر حفظ زیبایی بنا به افزایش طول عمر آن نیز کمک شایانی خواهد کرد. بهتر است درزگیری نما ساختمان، بلافاصله پس از تکمیل بنا و پیش از بهره برداری از آن انجام گیرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + شانزده =

خانهفروشگاهحساب کاربریسبد خرید