بالا بردن مقاومت بتن

چگونه مقاومت بتن را بالا ببریم؟

یکی از مهمترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی که از دیرباز تاکنون در عرصه ساختمان سازی، حضوری پررنگ داشته، بتن است. این ماده، در رده دوم اهمیت، پس از آب قرار گرفته است. آب، سنگدانه و سیمان با هم ادغام گشته و سپس منجر به تشکیل این ماده می گردند. نسبت هر یک از این مواد، متفاوت است.

به منظور بالا بردن مقاومت بتن نیز افزودنی هایی را به آن می افزایند. افزودنی هایی که تغییرات مثبتی را در این ماده به وجود آورده و آن را تبدیل به یکی از بهترین مصالح ساختمانی می سازند. یکی از بهترین افزودنی هایی که مقاومت بتن را به شدت افزایش می دهد چسب بتن است .

چسب بتن مقاومت بتن را افزایش می دهد

با توجه به اینکه بتن از مقاومت و پایداری بسزایی برخوردار بوده و تنوع گسترده ای را در برگرفته، به این میزان از اهمیت و کاربرد دست یافته است. البته هزینه مناسب بتن را نیز می توان به دلایل استفاده از آن اضافه نمود.

بتن سخت شده را می توان شکل نهایی آن در نظر گرفت. این ماده مانند یک سنگ مصنوعی ظاهر گشته که ذرات کوچکتر، فضای مابین ذرات بزرگتر را پر نموده و فضای میان سنگدانه های ریز نیز از سیمان پر می گردد. سنگدانه ها، شن و ماسه موجود در بتن توسط خمیر سیمانی به یکدیگر اتصال یافته و در جوار هم قرار می گیرند.

روش های بالا بردن مقاومت بتن

بعد از بررسی بتن و سازه های آن، قصد داریم راجع به روش های بالابردن مقاومت بتن صحبت کنیم. این موضوع، یکی از مباحث بسیار مهم در پروژه های عمرانی است و توانایی سازه در مقابل بارهای مختلف را مشخص می سازد. قطعا با افزایش مقاومت بتن، سازه، قدرت تحمل بیشتری در برابر بارهای گوناگون داشته و پایداری بهتری نیز از خود نشان خواهد داد.

بارهای زنده و مرده، بار زلزله و بار باد، از جمله بارهای وارده بر سازه به شمار می آیند. نه تنها ساخت بتن، نقش مهمی را در بالابردن مقاومت بتن ایفا می کند، بلکه عملیات دیگری همچون بتن ریزی نیز نقش سازنده ای را در این باره بر عهده دارد.

رعایت تمامی ضوابط آیین نامه های اجرایی در فرآیند ساخت بتن و فرآیند بتن ریزی، مؤثر بوده و در آخر، بتن را به مقاومت بالا می رسانند. اگر هر یک از این ضوابط نادیده گرفته شده و رعایت نگردند، باعث آسیب رسانی به بتن شده و در شرایط بحرانی، خسارات سنگین و غیر قابل جبرانی را به بار می آورند. اکنون در ادامه راجع به روش های موثری که جهت بالابردن مقاومت بتن، مورد توجه قرار گرفته اند، خواهیم پرداخت:

1-استفاده از افزودنی بتن

راجع به افزودنی بتن در چند سطر قبل صحبت کردیم. هر ماده ای به جز آب، سیمان پرتلند و سنگدانه های مایع و جامد را می توان از افزودنی های بتن به شمار آورد. این افزودنی ها قبل یا بعد از ساخت بتن به آن اضافه گردیده و باید با نسبت مناسب استفاده گردند. رعایت نسبت ها سبب تشکیل بتن مستحکم گردیده و نتیجه دلخواه را حاصل می سازد.

همچنین بخوانید: علت ترک خوردگی بتن

روش های بالا بردن مقاومت بتن

2-استفاده از شتاب دهنده

منظور از شتاب دهنده ها موادی هستند که جهت تسریع اموری همچون عمل آوری بتن استفاده می گردند. این مواد، بتن را زودتر به مقاومت رسانده و در حصول مقاومت اولیه، نقش مهمی خواهند داشت. اگر این مواد به درستی استفاده شوند، زمان لازم برای گیرش اولیه و نهایی را به سرعت کاهش خواهند داد.

3-چسب بتن

چسب بتن را می توان یکی از پراهمیت ترین افزودنی ها معرفی کرد. این چسب نه تنها به منظور بالابردن مقاومت بتن مورد استفاده قرار می گیرد، بلکه جهت انجام عملیاتی همچون ترمیم بتن، اتصال میلگرد به بتن، بهبود خواص مکانیکی و شیمیایی و … نیز مورد توجه واقع می شود. این محصول را می توان شامل 2 نوع کلی یعنی چسب لاتکس و اپوکسی دانست.

4-میلگرد

میلگرد در حین فرآیند بتن ریزی استفاده گردیده و سبب بالابردن مقاومت بتن خواهد شد. حقیقت این است که بتن به جز مقاومت فشاری بالا، از سایر جنبه های مقاومت، چندان قوی نبوده و نسبت به نیروهای چرخشی و کششی، ضعیف عمل می کند. بنابراین نیاز به حضور ابزاری مثل میلگرد جهت افزایش مقاومت بتن خواهد بود. میلگرد سبب مصون ماندن بتن در برابر نیروهای حاصل از زلزله شده و از شکستن و ترک خوردن آن جلوگیری به عمل می آورد.

5-عمل آوری

منظور از عمل آوری، مجموعه اقداماتی است که به منظور متعادل سازی رطوبت و دمای بتن صورت می گیرد. پس از اینکه عملیات بتن ریزی پایان می یابد، مرحله عمل آوری آغاز شده و فرآیند هیدراتاسیون صورت می گیرد.  در واقع عمل آوری سبب تامین آب کافی برای انجام این فرآیند شده و در نهایت به بالا بردن مقاومت بتن کمک خواهد کرد.

همچنین بخوانید : فرآیند هیدراتاسیون بتن چیست ؟

6-مواد تشکیل دهنده

رعایت تناسب در زمان استفاده از مواد اولیه بتن، سبب بالا بردن مقاومت آن خواهد شد. به جز این، کیفیت این مواد نیز بر مقاومت بتن تاثیر نهاده و آن را دچار تغییرات مثبت یا منفی خواهند کرد. هر چقدر مواد تشکیل دهنده، باکیفیت تر باشند، تغییرات حاصله در مقاومت بتن نیز بهتر خواهد بود.

7-ژل میکروسیلیس

ژل میکروسیلیس، اثر بهینه ای بر روی بالابردن مقاومت بتن داشته و مقاومت فشاری، ضربه ای، کششی، سایشی و خمشی آن را افزایش می دهد. همچنین این ژل بر نفوذ پذیری بتن نیز تاثیر منفی داشته و از این طریق بر دوام بتن می افزاید. این ماده که در شرایط آب و هوایی گرم، بیشترین تاثیر را از خود به نمایش می گذارد، سبب افزایش مقاومت فرسایشی و سایشی بتن خواهد شد.

8-ضد یخ

ضد یخ بتن که بهترین ماده برای بالابردن مقاومت بتن محسوب می شود، مانع از یخ زدگی این مصالح خواهد شد. این ماده، انتخابی مناسب برای شرایط آب و هوایی سرد بوده و مانع از ایجاد اختلال در عملیات بتن ریزی می گردد. ضد یخ را می توان نوعی سخت کننده معرفی کرد که سریع تر مقاومت اولیه و نهایی بتن را حاصل می گرداند.

9-فوق روان کننده

فوق روان کننده ها، نیاز به آب را کاهش داده و نمونه های متنوعی را شامل می گردند. فوق روان کننده نفتالینی، فوق روان کننده کربوکسیلاتی و فوق روان کننده لیگنوسولفاتی از جمله این مواد به شمار می آیند. حضور این مواد نه تنها باعث بالابردن مقاومت بتن خواهد شد، بلکه منجر به حفاظت از سیمان بتن گردیده و از ترک خوردگی و انقباض آن جلوگیری خواهد کرد.

اجزاء ساختاری بتن

سیمان پرتلند یکی از موادی است که در شکل گیری بتن نقش داشته و به آن هویت بخشیده است. سنگدانه موجود در بتن نیز ترکیبی از ماسه و شن است. 70 الی 80 درصد بتن از سیمان تشکیل یافته است.

آب نیز ترکیب بعدی است که در بتن حضور یافته است. انواع آب بازیافتی، آب آشامیدنی، آب دریا و آب فاضلاب برای ساخت بتن به کار گرفته می شوند. از این میان، آب آشامیدنی، بهترین نوع محسوب شده و منجر به تشکیل بتن مرغوب خواهد شد. افزودنی ها نیز مایع یا مواد پودری هستند که به منظور بالابردن مقاومت بتن، مورد توجه قرار گرفته اند.

اجزاء ساختاری بتن چیست؟

به جز پی های ساختمانی، پله ها، شاه تیر و ستون ها، می توان به ساختمان های اسکلت بتنی، منابع آب بتن، دیوارهای بتنی، سد و کانال های بتنی اشاره کرد. نام دیگر سازه بتنی، اسکلت بتنی است که از بتن آرمه ساخته می شود. بتن آرمه را می توان شامل شن، ماسه، فولاد و سیمان دانست.

اغلب سازه های بتنی دارای طول عمر بالایی بوده و تا 60 سال دوام می آورند. البته این دوام تا حد زیادی به کیفیت بتن آرمه بستگی دارد. طبعا با افزایش کیفیت مواد اولیه، عمر بیشتری را از سازه های بتنی شاهد خواهیم بود. در ادامه به بررسی مزایای این سازه ها نیز خواهیم پرداخت.

مزایا:

سازه های بتنی که به منظور ساخت و یا افزایش مقاومت عناصر گوناگون مورد استفاده قرار می گیرند، دارای مزایای بسیاری اند. مانند:

  • مقرون به صرفه و کم هزینه
  • امکان آماده سازی در محل
  • عدم نیاز به عایق کاری
  • مقاوم در مقابل حرارت
  • قابلیت اجرای سریع
  • انعطاف پذیر
  • بادوام

چه چیزی باعث استحکام بتن میشود؟

عوامل متعددی بر استحکام بتن تاثیر می‌گذارند:

  1. کیفیت مصالح:

استفاده از سیمان، سنگدانه و آب با کیفیت بالا، اولین قدم برای افزایش استحکام بتن است.

  1. نسبت آب به سیمان:

کاهش نسبت آب به سیمان، مقاومت بتن را افزایش می‌دهد.

با کاهش نسبت آب به سیمان، چسبندگی بین ذرات سیمان افزایش می‌یابد و بتن متراکم‌تر می‌شود.

  1. تراکم بتن:

بتن متراکم‌تر، قوی‌تر و بادوام‌تر است.

برای افزایش تراکم بتن می‌توان از روش‌های مختلفی مانند ویبره کردن و استفاده از فوق روان کننده‌ها استفاده کرد.

  1. عمل آوری:

عمل آوری مناسب، یکی از مهم‌ترین عوامل در افزایش استحکام بتن است.

در طول عمل آوری، بتن باید در معرض رطوبت کافی قرار گیرد تا فرآیند هیدراتاسیون سیمان به طور کامل انجام شود.

  1. مواد افزودنی:

مواد افزودنی مختلفی مانند فوق روان کننده‌ها، دیرگیر کننده‌ها و روان کننده‌ها می‌توانند به افزایش استحکام بتن کمک کنند.

  1. عیار سیمان:

هرچه عیار سیمان بالاتر باشد، مقاومت بتن نیز بیشتر خواهد بود.

  1. نوع سنگدانه:

استفاده از سنگدانه‌های با کیفیت و بادوام، به افزایش استحکام بتن کمک می‌کند.

  1. شرایط محیطی:

شرایط محیطی مانند دما و رطوبت، بر فرآیند گیرش و سخت شدن بتن تاثیر می‌گذارند

مزایای استفاده از چسب در بتن

این چسب نقش مثبتی را در بالا بردن بتن ایفا می کند، در ادامه به بررسی مزایای هر یک خواهیم پرداخت:

مزایای چسب بتن لاتکس

  • مؤثر در مقاومت کششی، سایشی و خمشی بتن
  • جلوگیری از افزایش نفوذ پذیری آن
  • مؤثر در چسبندگی بیشتر بتن
  • کمک به آب بندی بهتر بتن
  • مانع از ترک خوردگی ملات
جهت خرید واستعلام قیمت چسب بتن کلیک نمایید.

مزایای چسب بتن اپوکسی

  • مؤثر در طول عمر بتن و بهبود خواص کیفی آن
  • افزایش میزان چسبندگی بتن به سطح زیرکار
  • قابلیت اجرا در مقاطع خشک (زیرکار)
  • افزایش مقاومت کششی و مکانیکی بتن
  • فاقد هر نوع حلال

کیفیت چسب بتن چه اهمیتی دارد؟

کیفیت چسب بتن چه اهمیتی دارد؟

نتایج نشان داده چسب بتن یکی از بهترین افزودنی ها برای بالابردن مقاومت بتن به شمار می آید. حال یکی از موضوعاتی که درباره این محصول وجود داشته و تبدیل به یک دغدغه مهم برای خریداران شده، نحوه خرید چسب بتن با کیفیت است. قطعا یک محصول با کیفیت، اثرات بهتری به دنبال خواهد داشت. به همین دلیل بسیاری از خریداران تاکید بر خرید چسب بتن مرغوب دارند.

شرکت شورلول که از آزمایشگاه های مجهز و پیشرفته برخوردار بوده و افتخار همکاری با شرکت شورلول استرالیا و شرکت تراکو سوئد را دارد، قادر به تامین نیاز شما خریداران عزیز به نحو احسن خواهد بود. اکنون محصولاتی همراه با کیفیت و قیمت رقابتی و هم سطح با محصولات خارجی در انتظار شما عزیزان هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 5 =

خانهفروشگاهحساب کاربریسبد خرید