چسباندن کاشی و سرامیک در گذشته، به شیوهی سنتی با آهک، گچ، سیمان بود؛ اما بهعلت هزینههای جانبی، کمبود مواد و نیاز به نیروی انسانی بیشتر علم به کمک بشر آمد و با توسعهی صنعت در مصالح ساختمانی موادی از سیمان غیرآلی، سنگ سیلیکای دانه بندی شده، رزینهای مصنوعی ادغام شد که قابلیت بهتر و با صرفهتر در اتصال کاشی و سرامیک دارد که به چسب کاشی پودری در مصالح ساختمانی شناخته شد.
همچنین، تقویت کننده چسبی که در مواد است باعث میشود، چسب کاشی و سرامیک ضدآب شود.
مواد تشکیل دهنده ی چسب کاشی پودری چیست؟
مواد سازنده ی فرمولاسیون چسب کاشی پودری را مواد معدنی شکل میدهند و مهمترین افزودنیها و موادشیمیایی که در این چسب به کار رفته موارد زیر می باشد
- سیمان
- ماسه
- پلی وینیل استات
- هیدروکسی پروپیل متیل سلولز
کاربرد چسب سرامیک پودری
چسب پودری کاشی و سرامیک به علت ضدآب بودن در فضاهای داخلی و خارجی مثل حمام، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و استخر، بر روی دیوار، کف، فضاهای خارجی ساختمان که پوشیده از سیمان، بتن است میتوان استفاده کرد.
همچنین برای نصب پوشش های مختلف بر روی سطوح بتنی، سطوح رنگ شده و… از چسب کاشی پودری استفاده می شود
امروزه در بیشتر پروژه های ساختمانی برای نصب کاشی و سرامیک ها از چسب کاشی و سرامیک به ویژه چسب پودری استفاده می شود و این چسب ها توانسته اند کیفیت اتصال بین کاشی و سطوح را بسیار افزایش دهند.
انواع چسب کاشی و سرامیک
چسب پودری کاشی و سرامیک: مناسب برای انواع زیر لایههاست؛ چسبندگی بسیار قوی دارد؛ در استفاده از آن نیاز به دقت و زمان بیشتریست؛ بهصورت شیمیایی خشک میشود؛ انعطاف پذیری بالایی دارد؛ خشک شدن آن بسیار آسان و سریع است و مناسب برای سیستم های گرم کننده از کف است.
چسب خمیری سرامیک و کاشی: سریع درست میشود و با تبخیر خشک میشوند. اگر فرصت اندکی دارید یا فضای محدودی دارید، سرعت خشک شدن این چسب کمتر است.
همچنین بخوانید: چسب کاشی پودری و خمیری چه تفاوتی دارند؟
مزیت های چسب پودری چیست؟
- این چسب تنها با آمیختن مقداری آب آماده می شود.
- نیاز به خیس کردن کاشی ها قبل از اجرای کار نیست.
- این چسب گرد و غبار تولید نمیکند
- حمل و نقل آن آسان و راحت است؛
- مقرون به صرفه است و لایه مصرفی چسب بسیار کم است.
- بسیار سریع خشک می شود
- چسبندگی و دوام بسیار بالایی دارد
- ر برابر بارانهای دائمی سطح، آببندی ایجاد کرده و از نفوذ رطوبت جلوگیری مینماید
- نسبت به تغییر دما بسیار مقاوم است
معرفی بهترین چسب کاشی پودری
چسب کاشی و سرامیک شورفلکس 2004
یکی از چسبهای مرغوب محصولات شورفلکس چسب کاشی و سرامیک Sure flex 2004 است. ویژگیهای ممتاز این نوع چسب از نظر استحکام در برابر شن و ماسه دارای قدرت بیشتریست؛ ضد آبی است و خاصیت چسبندگی بسیار بالایی دارد. قدرت جذب آن بالای 7 درصد است. مدت زمان شیوهی اجرای آن بسیار کوتاه است که باعث صرفه جویی در وقت میشود.
مشخصات فنی چسب پودری Sure Flex 2004
- قدرت چسبندگی و کشش بیشتر از نیم نیوتن بر میلیمتر مربع است.
- قدرت چسبندگی و کشش بعد از آغشته شدن در آب بیشتر از نیم نیوتن بر میلیمتر مربع است.
- قدرت چسبندگی و کشش بعد از عمل انجماد و ذوب بیشتر از نیم نیوتن بر میلیمتر مربع است.
- قدرت کشش پس از کاربرد چسب نیم نیوتن بر میلیمتر مربع است.
- لغزندگی کمتر از نیم نیوتن یر میلیمتر مربع است.
برای خرید چسب پودری Sure Flex 2004 از شورلول ایرانیان کلیک کنید
ویژگی های Sure Flex 2004
رنگ آن سفید استخوانی یا خاکستری ست؛ به شکل پودر جامد است؛ غیرقابل اشتغال است. وزن مخصوص آن 5/1 و 6/1گرم بر سانتیمتر مکعب است. روش آزمایش مطابق با استاندارد AS 4992.2 کشور استرالیاست.
برای کاشی های بزرگ چه چسبی استفاده کنیم؟
برای کاشیهای بزرگ قدرت نگهداری و استحکام بسیار زیادی لازم است که چسب پودری سرامیک و کاشی حتی برای کاشیهای 300 در 300 مقاومت بالایی دارد و برای کاشی های بزرگ بیشتر از چسب پودری استفاده می شود تا نتیجه کار کاملا مطلوب شده و از خطرات و خسارات احتمالی جلوگیری شود.
روش اجرای چسب پودری کاشی و سرامیک
ابتدا، محل قرار گیری را باید از گرد و غبار، چربی، رنگ های قدیمی، گچ های مانده، آلودگیهای محیطی پاک کرد. سپس میزان آب لازم را به مواد اضافه کرد؛ برای هر بستهی 20 کیلوگرمی چیزی در حدود چهار و نیم تا پنج لیتر آب لازم است.
پس از اضافه کردن آب 45 دقیقه در فضای آزاد بگذارید تا با محیط سازگار شود. بعد از آن، 90 دقیقه در ظرف درب بسته قرار دهید تا به آن پختگی لازم برسد.
همچنین بخوانید: چسب کاشی یا ملات سیمان
چسب کاشی پودری روی چه سطوحی کاربرد دارد؟
چسب کاشی پودری فقط روی کاشی و سرامیک استفاده نشده بلکه بر روی اکثر سطوح کاربرد دارد اما برای استفاده روی هر سطح باید شرایطی در نظر گرفته شود که به آن میپردازیم
چسب پودری قابلیت استفاده برروی گچ را دارد؛ اما باید قبل استفاده حتماٌ نکات مربوط به آن را رعایت کنیم مثلا برای استفاده چسب پودری روی گچ حتما باید از پرایمر A2 استفاده شود.
علاوه بر گچ چسب پودری قدرت اتصال بتن را نیز دارد اما باید توجه داشت که از زمان بتن ریزی باید 28 روز بگذرد؛ سطح باید از گرما دور باشد؛ قبل آن آب ریخته شود تا خنک شود؛ بعد از نصب هم باید با پارچه ای مرطوب یا آب تمیز شود.
شرایط نگهداری چسب پودری
در صورت استفاده نشدن میتوان به مدت یک سال چسب پودری را نگه داری کرد. شرایط محیطی مناسب باید از رطوبت به دور باشد و در جای خشک نگهداری شود.
نکتههای ایمنی که باید در مصرف چسب پودری رعایت شود:
- از تماس با پوست بدن باید خودداری شود؛
- در صورت تماس با آب فراوان بشویید و
- از دسترس کودکان جلوگیری شود.
جمع بندی:
برای کف حتما باید از چسب قوی استفاده کرد؛ چون میزان استحکام باید بالا باشد تا فشاری که بر روی آن میآید را بتواند تحمل کند و لغزندگی نداشته باشد. انتخاب خرید چسب پودری برای فشار زیاد و مقاومت بالا بسیار آگاهانه است؛
قیمت انواع چسب کاشی باتوجه به کیفیت آن در بازار متفاوت است؛ اما یک خریدار آگاه قیمت را هرگز فدای کیفیت نخواهد کرد؛ چون میداند در بلند مدت هزینههای بیشتری برایش خواهد داشت.
در این مقاله به بررسی کامل چسب کاشی پودری پرداختیم و مزایای آن را نسبت به سایر چسب ها گفتیم.
برای خرید چسب کاشی با کیفیت با نازل ترین قیمت و با استاندارد های اروپا تولید شرکت شورلول ایرانیان میتوانید از سایت دیدن نمایید
بدون دیدگاه