چرا قبل از رنگ آمیزی از بتونه استفاده می شود؟

چرا قبل از رنگ آمیزی از بتونه استفاده می شود؟

اگر بخواهیم به طور کلی دلیل استفاده از بتونه را قبل از رنگ بگوببم :استفاده از روکش یا بتونه دیوار قبل از رنگ آمیزی اکثر عیوب دیوار را برطرف می کند و سطح دیوار را صاف می کند. علاوه بر این، یک پوشش محافظ تازه روی دیوار را تضمین می کند. بتونه دیواره از  استحکام و چسبندگی بسیار خوبی نسب به سیمان و رنگ برخوردار می باشد.

بتونه چیست؟

بتونه یکی از مهمترین و پرکاربردترین مواد در حوزه ساختمان به شمار می آید. این ماده دارای بافت خمیری بوده و به منظور پوشانندگی و یکدست سازی سطوح، مورد استفاده قرار می گیرد. میخ ها و سرپیچ هایی که منجر به اتصال می شوند، توسط بتونه پوشانده شده و از نظر، پنهان می گردند. همچنین زدگی هایی که بر روی سطوح مختلف از جمله دیوار به چشم می خورند؛ توسط بتونه به طور کامل پوشش دهی خواهند شد. البته درزهای به وجود آمده در سطوح، خلل و فرج و هر نوع منافذ ریز و درشت نیز به کمک آن، غیب می گردند.

بتونه نه تنها عیوب ظاهری سطوحی همچون دیوار را مرتفع نموده و آنها را کاملا رفع می سازد؛ بلکه ترک خوردگی های ایجاد شده روی سطوح چوبی را نیز تحت پوشش قرار می دهد. علاوه براین ترک های حاصل شده روی فلزات نیز قابلیت پوشش دهی توسط بتونه را خواهند داشت. نتیجه ای که در اثر استفاده از بتونه حاصل می گردد؛ تنها یک نتیجه ظاهری نیست، بلکه فراتر از آن است. بتونه، سطح کار را کاملا تمیز نموده و با رفع نواقص، نحوه اجرای کار را ارتقاء می بخشد. به عبارت دیگر می توان گفت استفاده از بتونه سبب افزایش کیفیت کار شده و جلوه های ظاهری را نیز بهبود می بخشد. با توجه به همه این دلایل، استفاده از بتونه قبل از رنگ آمیزی، رواج یافته است.

بتونه یکی از مهمترین و پرکاربردترین مواد در حوزه ساختمان به شمار می آید

همچنین بخوانید بتونه ساختمانی چیست و چه کارایی دارد؟

چند نوع بتونه وجود دارد؟

استفاده از بتونه قبل از رنگ آمیزی، تبدیل به یک قانون مهم برای رنگ کاران شده است. این ماده نه تنها در رنگ آمیزی، بلکه در بازسازی ساختمان نیز مورد توجه قرار گرفته و نتایج مطلوبی را رقم زده است. در ادامه به بررسی انواع بتونه خواهیم پرداخت:

بتونه پلاستیکی

پیش از استفاده از بتونه قبل از رنگ آمیزی دیوار، به ویژه اگر هدف، اجرای رنگ پلاستیکی باشد؛ از بتونه پلاستیکی بهره می گیرند. نه تنها دیوارها، بلکه سطوحی که قرار است فرآیند رنگ آمیزی را پشت سر بگذارند؛ ملزم به استفاده از این ماده اند. این نوع بتونه نه تنها قدرت پر کردن انواع درزها را دارد، بلکه ترک ها را نیز پر خواهد کرد. عملکرد بتونه پلاستیکی، هیچ فرقی با سایر بتونه ها نداشته و از این حیث با هم مشترک اند.

بتونه روغنی

بتونه روغنی را می توان یکی از بهترین انواع بتونه خطاب کرد. این ماده، قابلیت اجرا روی انواع سطوح (به جز سنگ) را دارد. نه تنها دیوارهای داخلی و خارجی گچی ساختمان، امکان استفاده از بتونه قبل از رنگ آمیزی (بتونه روغنی) را دارند؛ بلکه سطوح فلزی، چوبی و فولادی نیز امکان استفاده از آن را خواهند داشت. رنگ روغن، پایه و اساس اصلی این بتونه محسوب می شود.

مزایا:

لکه ها از پایداری کمی در مقابل این ماده برخوردار بوده و توسط آن به سرعت محو خواهند شد. همچنین ترک ها و سوراخ های جدید نیز به لطف حضور این بتونه، مجال ظهور نخواهند یافت. در رابطه با مهمترین مزیت بتونه روغنی می توان گفت این ماده با انواع ترک ها و ریزش ها مقابله نموده و امکان بروز مجدد آنها را نخواهد داد. تنها عیب آن نیز دیر خشک شدن بتونه می باشد. در خصوص نحوه تهیه این ماده باید بگوییم در اثر ترکیب رنگ روغن با روغن، تینر و آب و خاک بتونه، بتونه روغنی حاصل می گردد. لازم به ذکر است این ماده حاوی ترکیبات شیمیایی بوده و باید از تجهیزات ایمنی به هنگام استفاده از آن کمک گرفت.

این نوع بتونه فقط برای سطوح چوبی مورد استفاده قرار می گیرد

بتونه چوبی

این نوع بتونه فقط برای سطوح چوبی مورد استفاده قرار می گیرد. انواع سطوح اعم از پارکت های چوبی و مبلمان، قابلیت ترمیم توسط این بتونه را داشته و اثری از خوردگی و خراشیدگی روی آنها باقی نخواهد ماند. این ماده از ساختار ژله ای فرم برخوردار بوده و هیچ رنگی ندارد. علت اصلی بی رنگ بودن آن را می توان در ترکیب با مواد رقیق کننده دانست. با توجه به این ویژگی، بافت چوب، پس از استفاده از آن، آشکار گردیده و مانند سایر سطوح، مخفی نخواهد ماند. یکی از عملیات مهمی که پس از استفاده از این ماده باید اجرا گردد، سمباده کشی است. این اقدام به منظور یکدست سازی سطوح، صورت می گیرد.

بتونه کنافی

انواع سطوح و دیوارهای کاذب، قابلیت استفاده از این بتونه را دارند. درزها و شکاف های موجود در دیوارهای فوق توسط این ماده پر شده و دیگر اثری از آنها باقی نمی ماند. آنچه مستلزم استفاده از بتونه قبل از رنگ آمیزی (بتونه کنافی) می باشد، آماده سازی سطوح یعنی پاکسازی آنها از هرگونه گرد و غبار است. این کار به منظور عملکرد بهتر این ماده صورت گرفته و چسبندگی آن روی سطوح را افزایش می دهد.

نحوه تهیه:

در رابطه با نحوه تهیه این محصول می توان گفت با ترکیب مقدار اندکی آب و پودر کنف، بتونه فوق حاصل می گردد. برای بدست آمدن یک ماده مؤثر، آب مورد نظر باید کاملا پاک باشد. برخی می پرسند چرا بتونه کنافی پس از اجرا دچار ترک خوردگی می شود؟ علت این امر را می توان در ترکیب بتونه با سایر مواد مانند گچ دانست. اگر این اقدام صورت نگیرد، ترک خوردگی هم رخ نخواهد داد.

بتونه سنگی

نه تنها سطوح سنگی، قابلیت استفاده از این بتونه را دارند؛ بلکه سطوح فلزی و چوبی نیز مستعد استفاده از آن می باشند. علاوه بر سطوح مذکور، سطوح فایبرگلاس نیز جهت اجرای این بتونه، مناسب به نظر می رسند.

مزایا:

از مزایای اصلی این ماده می توان به خشک شدن سریع، قابلیت سمباده خوری، ماندگاری فوق العاده و انعطاف پذیری عالی اشاره کرد. این بتونه علاوه بر سطوح یاد شده، امکان پوشش دهی درزهای ایجاد شده روی چهارچوب درها، ترک ها و سوراخ های روی دیوار را نیز دارد. حتی از آن جهت صافکاری بدنه خودرو نیز مدد می جویند.

بتونه اکریلیک و آب

بتونه حاصل از ترکیباتی مثل آب و آکریلیک، بهترین انتخاب برای عملیاتی همچون استفاده از بتونه قبل از رنگ آمیزی می باشد. این ماده در مقایسه با سایر مدل ها همچون بتونه پلاستیکی و روغنی، لکه ها را بهتر پوشش داده و لکه های جزئی و ناهمواری ها را از بین می برد. با توجه به اینکه ترکیبات آلی اندک در ساختار این ماده وجود دارند؛ کم ضررتر است. دیوارهای خشک که قرار است رنگ آمیزی شوند، بهترین سطوح جهت استفاده از آن به شمار می آیند.

بتونه اکرولیک بهترین انتخاب برای عملیاتی همچون استفاده از بتونه قبل از رنگ آمیزی می باشد

اهمیت استفاده از بتونه قبل از رنگ آمیزی

جهت افزایش اثربخشی این بتونه می توان از ترفندهای خاص همچون خراش دادن سطح با استفاده از ابزار مخصوص مانند پیچ گوشتی یا کاردک بهره برد. همچین ترفند سوراخ کردن نیز مناسب به نظر می رسد. تمامی این امور سبب نفوذ بهتر بتونه در سطوح شده و به عملکرد مؤثر آن کمک خواهند کرد. از ترکیب رنگ پلاستیک با خاک بتونه، این ماده حاصل می گردد. جهت افزایش میزان چسبندگی نیز می توان به چسب چوب متوسل شد.

همچنین بخوانید : راهنمای انتخاب بهترین بتونه برای دیوار گچی

طرز اجرای بتونه برای دیوار

  1. رفع رنگ های پوسته شده و برجستگی های سطح
  2. یکدست و تمیز نمودن سنگ سمباده
  3. رفع آلودگی و گرد و غبار روی سطوح با استفاده از دستمال نم دار
  4. اجرای لایه اول رنگ، پیش از استفاده از بتونه به منظور آشکار نمودن معایب دیوار
  5. اجرای لایه نخست بتونه با تکیه بر کاردک جهت پوشش شکاف و ناهمواری ها
  6. صیقل دادن سطح با کمک کاغذ سمباده (پس از خشک شدن بتونه)
  7. اجرای لایه دوم بتونه در صورت وجود معایب اندک

نکات استفاده از بتونه قبل از رنگ آمیزی

اگر پیش از استفاده از بتونه قبل از رنگ آمیزی، به این نکات توجه فرمایید؛ قطعا به نتایج مورد انتظار دست خواهید یافت:

  • برای حصول نتایج بهتر و دقیق تر، کار را به کاردان سپرده و از افراد متخصص در این حوزه، یاری بخواهید.
  • علت اینکه باید از افراد ماهر و کاردان در اجرای بتونه استفاده شود؛ این است که این افراد، نسبت ترکیب مواد با یکدیگر را به خوبی می دانند.
  • اجرای بتونه روی دیوارهای نم زده، نتایج جالبی در پی نخواهد داشت. لذا باید نسبت به رفع نم دیوار اقدام گردیده و سپس عملیات بتونه کشی آغاز شود.
  • آنچه کیفیت کار را بهبود بخشیده و نتایج عالی را محقق می سازد، آماده بودن سطح است. بنابراین سطح می بایست کاملا تمیز و خشک باشد و چربی ها از روی آن زدوده شوند.
  • با توجه به وجود ترکیبات آلی در بتونه، استفاده از سیستم تهویه در محل استفاده، ضروری خواهد بود. این کار باعث کاهش ضررهای احتمالی می شود.
  • عملیات سمباده زنی از اهمیت و حساسیت ویژه ای برخوردار می باشد. لذا جهت انجام این کار، باید نهایت دقت و وسواس را به خرج داد.
  • جهت اطلاع از نوع رنگی که روی سطح اجرا شده، می توانید از پد لاک پاک کن کمک بگیرید. در صورت رنگ گرفتن پد، می متوجه خواهید شد که رنگ مورد نظر رنگ پلاستیک است. وگرنه رنگ فوق، رنگ روغن خواهد بود.

آیا استفاده از بتونه قبل از رنگ آمیزی واجب است؟

آیا استفاده از بتونه قبل از رنگ آمیزی واجب است؟

در رابطه با ضرورت استفاده از بتونه قبل از رنگ آمیزی می توان گفت این امر با توجه به سطح کار، اهمیت می یابد. اگر سطح مورد نظر، یکدست به نظر رسیده و فاقد ناهمواری، ترک، سوراخ و … باشد؛ قطعا به بتونه برای زیرسازی نیاز نخواهد داشت. در مقابل، اگر سطح مذکور دارای نواقص ظاهری بوده و سطوح هموار و یک رنگ نداشته باشد، به حضور بتونه، نیازمند خواهد بود. به طور کلی اگر سطحی که قرار است رنگ آمیزی شود، دچار ترک، رنگ های خرد و شکسته شده و درز باشد؛ باید توسط بتونه، هموار گردد تا در نهایت، کار، بی نقص از آب درآید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + یازده =

خانهفروشگاهحساب کاربریسبد خرید