تفاوت گروت و بتن در چیست ؟

تفاوت گروت و بتن در چیست ؟

گروت و بتن مصالح ساختمانی هستند که در ساخت و ساز بکار برده می شوند. هر یک از آن ها دارای خواص و عملکرد ویژه ای است. از ترکیب آن ها (گروت و بتن) در صنایع مختلف استفاده می شود.

قبل از هر چیز به بررسی تفاوت گروت و بتن می پردازیم. شما عزیزان برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای متن با ما بمانید.

تفاوت گروت و بتن:

گروت و بتن دو مواد ساختمانی متفاوت هستند که در ساخت و ساز استفاده می‌شوند. در ادامه تفاوت‌های اصلی بین گروت و بتن آورده شده است:

میزان سختی

بتن به دلیل داشتن سیمان، سفت و سخت می ‌باشد و به همین دلیل قادر است بار های سنگین را تحمل کند. در مقابل می توان گفت که گروت نسبت به بتن نسبتا نرم است.

موارد استفاده

به طور معمول از بتن در ساخت سازه‌ های بزرگ و مهم همچون ساختمان ‌ها، پل ‌ها و تونل ‌ها استفاده می ‌شود، در حالی که برای نصب ریل، ستون و دیگر موارد از گروت استفاده می شود.

جهت خرید و استعلام قیمت گروت و ملات خشک کلیک نمایید.

مدت زمان خشک شدن

بتن زمان بیشتری برای خشک شدن لازم دارد، در حالی که گروت این چنین نیست و به سرعت خشک می شود.

 تفاوت گروت و بتن

گروت چیست؟

همانطور که اشاره شد گروت یک نوع ماده است که در صنعت ساختمانی از آن استفاده می ‌شود. به طور معمول گروت از سیمان، سنگدانه، آب و دیگر افزودنی ‌ها ساخته می شود. برای پر کردن ترک و فضا های خالی از این ماده استفاده می شود.

هدف از ترکیب گروت و بتن افزایش کیفیت و عملکرد در بتن می باشد. از اثرات مثبت گروت می ‌توان به افزایش مقاومت در برابر فشار، افزایش مقاومت در برابر ضربه، مقاومت در برابر شکستگی، کاهش نشتی آب و بهبود ظاهر بتن اشاره کرد.

بتن چیست؟

بتن یک ماده ساختمانی رایج است که از ترکیب سیمان، ماسه، آب و مواد پرکننده تشکیل شده است. این ماده یکی از مصالح ساختمانی پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز است. بتن با توجه خواص مکانیکی، مقاومت بالا، قابلیت پیوستن به سایر مواد و قابلیت تشکیل شکل‌ های مختلف بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین بخوانید : چگونه مقاومت بتن را بالا ببریم؟

فرق گروت با بتن

گروت و بتن از لحاظ ویژگی و ترکیب شیمیایی متفاوت هستند. با بررسی تفاوت گروت و بتن از ویژگی، کارایی و عملکرد آن ها مطلع می شویم.

بافت

 از تفاوت گروت و بتن می توان به بافت آن ها اشاره کرد. به اینصورت که از سنگدانه های نسبتا ریز برای تولید گروت استفاده می‌ شود. این فرایند باعث ایجاد بافتی یکدست و نسبتا نرم می شود. در‌حالی که از سنگدانه‌ های بزرگ برای تشکیل بتن استفاده می شود. این نوع سنگدانه ها بافتی ضخیم و سخت را در بتن ایجاد می کنند.

مقاومت

بسیاری از مهندسان بر این باورند که مقاومت یکی دیگر از تفاوت های اصلی این دو ماده (گروت و بتن) است. میزان تحمل گروت و بتن در مقابل فشار متفاوت است. به عبارتی می توان گفت میزان مقاومت بتن نسبت به گروت بیشتر است.

کاربرد

می توان اشاره کرد که برای پرکردن انواع ستون، ریل و… از گروت استفاده می شود در حالی که بتن کاربرد چندانی در انجام این فرایند ندارد. بهتر است بدانید که از بتن برای تاسیسات صنعتی همچون پمپ ها، کوره ها و… استفاده می شود. ناگفته نماند که به علت مقاوت بالای بتن در ساخت پنجره های بتنی و سازه های دیگر از آن استفاده می شود.

خواص

گروت: گروت خواصی مانند انعطاف ‌پذیری و مقاومت در برابر آب دارد. این خواص اجازه می ‌دهد تا گروت به طور موثری شکاف‌ ها و نشتی ‌ها را در سازه ‌ها رفع کند.

بتن: بتن خواصی مانند مقاومت بالا در برابر فشار، سختی و مقاومت در برابر عوامل زیست محیطی دارد. این خواص به بتن اجازه می ‌دهد تا با قدرتی بالا در سازه‌ ها مقاومت کند.

بررسی شباهت گروت با بتن

شباهت گروت با بتن

جدا از تفاوت گروت با بتن می توان گفت که این دو متریال در موارد مختلف شباهت هایی دارند. بررسی تفاوت و شباهت گروت و بتن اطلاعات مناسبی به کاربران می دهد. از شباهت‌ های این دو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ترکیب کننده‌ ها

با ترکیب گروت و بتن خواص مکانیکی و فیزیکی مفیدی به دست می ‌آید. در حقیقت در هر یک از آن ها سیمان به عنوان ماده اصلی استفاده می ‌شود.

پایداری در برابر عوامل محیطی

این دو ماده می توانند در برابر عوامل مختلفی همچون عوامل زیستی و محیطی نظیر رطوبت، حرارت، تغییرات دما و اشعه UV پایدار باشند. لازم به ذکر است که با استفاده مواد افزودنی مناسب می توان مقاومت آن ‌ها را در برابر عوامل ذکر شده افزایش داد.

شکل پذیری

مورد دیگر قابلیت پذیرش شکل است. در واقع بتن و گروت می ‌توانند به راحتی در قالب‌ های مختلف به شکل ‌های مورد نیاز تبدیل شوند.

در نهایت می توان اشاره کرد که این دو متریال برای ساختمان ‌ها و سازه‌ ها مناسب هستند و شباهت های بسیاری با هم دارند.

نحوه گروت ریزی در ساختمان بتنی

هدف از گروت ریزی در ساختمان بتنی تقویت، افزایش مقاومت سازه و همچنین جلوگیری از نفوذ رطوبت و آب به داخل ساختمان می باشد. توجه داشته باشید که فرایند گروت ریزی بسیار مهم است و باید اصولی انجام شود. در ادامه به نحوه گروت ریزی در ساختمان بتنی اشاره شده است:

نحوه و هدف  گروت ریزی در ساختمان بتنی

آماده ‌سازی سطح مورد نظر

در ابتدای کار سطح بتنی باید آماده ‌سازی شود. این فرایند شامل تمیز کردن سطح از گرد و غبار، روغن، رنگ و هر گونه مواد دیگر است. سطح باید صاف و خشک باشد.

نصب اتصالات

در نظر داشته باشید که اتصالات مورد نیاز برای گروت ریزی باید قبل از انجام عملیات نصب شوند. این اتصالات شامل میله ‌ها، پیچ ‌ها، حلقه‌ ها و دستگیره‌ ها هستند که به سطح بتنی متصل می ‌شوند.

مخلوط گروت

به طور معمول مخلوط گروت باید طبق دستور العمل تولیدکننده تهیه شود. این مخلوط شامل پودر گروت و آب است که با هم مخلوط می‌ شوند. نسبت مخلوط نیز باید طبق دستور العمل تعیین شود.

اعمال گروت

پس از تهیه مخلوط گروت، آن را به سطح بتنی اضافه می ‌کنیم. برای اعمال گروت می ‌توان از ابزار های مختلف مانند برس، رولر یا اسپری استفاده کرد. مخلوط گروت باید به طور یکنواخت روی سطح بتنی پخش شود.

خشک شدن

پس از اعمال گروت، برای خشک شدن آن را در مدت زمان مشخصی رها می‌ کنیم. زمان خشک شدن بستگی به نوع گروت و شرایط دارد. در این مرحله باید از تماس با آب و رطوبت جلوگیری شود.

پوشش

پس از خشک شدن کامل گروت، می ‌توان سطح بتنی را با پوششی نظیر رنگ یا مواد ضد آب پوشاند. این کار به عنوان یک لایه حفاظتی علاوه بر زیبایی به سطح بتنی کمک می کند.

شایان ذکر است که گروت ریزی باید توسط کارشناسان مجرب و با استفاده از تجهیزات مناسب انجام شود.

جمع بندی

در این متن سعی شد به طور کامل درباره تفاوت گروت و بتن و همچنین شباهت آن ها بحث شود. بررسی تفاوت و شباهت این دو ماده اطلاعات کافی و لازم را درباره خصوصیات آن ها به کاربران می دهد. به عبارتی دریافتیم که بتن برای پروژه های بزرگ تر و گروت برای پروژه های نسبتا کوچک بکار می رود. این مواد در مواردی همچون بافت، سختی و مقاومت با هم فرق دارند. مورد دیگری که به آن اشاره شد نحوه گروت ریزی در ساختمان بتنی می باشد که باید براساس اصول انجام شود. امید است که از مطالب قرار داده شده نهایت استفاده را کرده باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + یک =

خانهفروشگاهحساب کاربریسبد خرید